Kiwanis Laren

Gooise Paarden Karavaan

voor bewoners van Amerpoort

Eerste Gooise Paarden Karavaan van start

Zaterdag 8 oktober reed onder een heerlijke herfstzon een karavaan met paard en wagens dwars door het Goois Natuurreservaat. De wagens waren gevuld met zo’n 50 geestelijk en lichamelijk gehandicapte bewoners van de Amerpoort in Baarn en hun begeleiders.

De eerste nu nog kleine Gooise Paarden Karavaan (GPK) is een feit. Het is een initiatief van de Kiwanis Club Laren die 30 jaar de Gooise Karavaan met vrachtwagens had georganiseerd, maar daaraan kwam een einde vanwege de milieurisico’s en ontbrekende politiebegeleiding. De paardenkaravaan stoot aanmerkelijk minder CO2 uit en het plezier van de bewoners van de Amerpoort was net zo groot.

/imagecache/lg/uploads/2022/10/7j9a6798-websize-1.jpg

De door Wendy Mijnheer gemaakte fraaie fotoreportage kun je hier bekijken. Ook heeft ze een korte filmimpressie gemaakt.

De karavaan werd mede mogelijk gemaakt door het 90-jarige GNR. Rentmeester Karin Kos gaf daarom ook het startschot. Uitzonderlijk was ook dat een antieke tractor met huifkar over het natuurgebied van het GNR mee mocht rijden. Halverwege de tocht werd de traditionele pannenkoekenmaaltijd genuttigd; dit maal bij de gehandicapten manege in Bussum. Volgens karavaanmanager René Meijer zal volgend jaar de karavaan opnieuw rijden, maar dan met meer paarden en wagens.

/imagecache/lg/uploads/2022/10/3ab6cfb9-743d-471a-bcb3-35c6746294b5.JPG

Deel deze post