Kiwanis Luieractie voor de Voedselbank

Kiwanis Luieractie voor de Voedselbank

Een project van Kiwanis Hilversum-Baarn en Laren


De Kiwanis clubs uit Hilversum-Baarn en Laren  maakten de 'Voedselbank Gooi en Omstreken' blij met meer dan 25.000 luiers voor baby’s en kleine kindjes van ouders die de voedselbank nodig hebben om rond te komen. De behoefte aan luiers is erg groot en het is lastig voor de voedselbank om ze te krijgen. Maar dankzij de halfjaarlijkse wijn-verkoop-actie van de Kiwanis in de regio kon een grote hoeveelheid luiers worden ingekocht. De wijnactie wordt halfjaarlijks gezamenlijk door de KC’s Hilversum-Baarn, Het Gooi en Laren georganiseerd. Voor elke actie wordt een specifiek doel geselecteerd.

/imagecache/lg/uploads/2021/12/kiwanisluiers1.jpg

Cees Zaalberg had de leiding over de operatie. Hij toonde zich tevreden over de gang van zaken: “Je staat er niet zo gauw bij stil dat bij gezinnen die weinig te besteden hebben de behoefte aan luiers ook groot kan zijn. Het is niet zo’n aansprekend product om sponsoren voor te vinden en overtollige luiers zijn er ook al niet”.

/imagecache/lg/uploads/2021/12/kiwanisluiers3.jpg

Cees is blij dat de luiers tijdelijk konden worden opgeslagen bij marktonderzoekbureau Mobiel Centre, want een container luiers is nogal wat. Volgens de voedselbank dekken deze luiers de behoefte voor een periode van 4 maanden.


 

Deel deze post